OMGEVING

Het dorp Savennes ligt in een landelijk en heuvelachtig gebied.  Bos, landerijen en onontkoombaar het uitzicht op het vulkanisch gebergte van de Puy de Dôme, omgeven het chateau.

Op 25 minuten rijden vindt u de stadjes Le Mont-Dore en La Bourboule. Deze beleefden hun hoogtijdagen in de 19e eeuw, toen kapitaalkrachtige astmapatiënten hier soelaas vonden bij de mondaine warmwaterbronnen. De grandeur van toen is nog goed te herkennen in de mooie gebouwen.  De zuivere lucht, de rust en de prachtige omgeving zijn nog altijd onaangetast. Wilt u zich terug in de tijd wanen, dan moet u zeker gaan lunchen bij de dames van (Jazz) Cafe de Paris in Le Mont-Dore.

 

Volgt u de weg door de kloof (gorge) dan kunt u een bezoek brengen aan Ussel. Dit is een wat grotere plaats met meer winkels. Het heeft een klein, oud centrum met straatjes waar u zeker zult verdwalen. Op elke hoek vindt u hier een bakker/confiserie met heerlijke lekkernijen.

 

Op een zonnige dag is het de moeite waard om de route door de bergen naar Clermont Ferrand te nemen. Onderweg heeft u schitterende uitzichten op het vulkanisch landschap. Deze grote Franse stad is goed voor een dag shoppen en genieten van mooie gebouwen. Tevens kunt u de Puy de Dome, de vulkaan waarnaar het landschap vernoemd is, van dichtbij bekijken.

 

Iets verder weg gelegen maar ook zeker een bezoek waard is de stad Vichy. Tevens liggen hier 2 mooie golfbanen (zie GOLF onder "activiteiten").

Savennes ons dorp by night, het gemeentehuis, station en herten in de tuin.

Ceremonie van de 14e juli met bijbehorend vuurwerk bij het plan d'eau Beal des Roziers.