Caveau de Sabrage de la Confrérie du Sabre d'Or

Wij zijn trots u te kunnen informeren dat Château de Savennes, « caveau de Sabrage van de Confrérie du Sabre d’Or »  is geworden op 19 juni 2013. Wij zijn het eerste etablissement in de Auvergne dat zich « caveau » mag noemen. Wij bieden u de mogelijkheid aan om ook een fles champagne te sabreren en daarmee diploma-sabreur van de Confrérie te worden  indien u een  suite reserveert van het kasteel. Na uw aankomst kunt u de kunst van het sabreren ervaren en deze bijzondere ervaring zal u altijd bijblijven. Wij schenken de premier cru champagne van Philippe Brugnon. Tarief € 50,-.

De kunst van het sabreren houdt in dat u een fles elegant en stijlvol opent met het zwaard. In uw linkerhand houdt u de fles champagne ligt omhoog. In uw rechterhand heeft u het zwaard en u volgt met het zwaard als het ware de hals van de fles tot aan de kroon. Elegant en zonder al te veel kracht glijdt het zwaard langs de fles en wordt deze geopend.

De kroon is keurig heel gebleven alleen gescheiden van de fles: het moment om de champagne te drinken en te genieten als ware een echte ceremonie.