Table d'hote

‘s Avonds serveren wij u een diner gebaseerd op het table d’hote principe, iedereen schuift gezellig aan één tafel aan en het diner wordt samen met de gastheer genuttigd. Robert probeert daarbij zoveel mogelijk producten uit de regio te gebruiken maar ook de lokale producten en groenten uit de eigen moestuin. Let op, wel alleen op reservering vooraf.

 

De avond beginnen we met een amuse, zoals een crème van pastinaak in de winter of een crème van doperwten in de zomer.

Voor de entrees: vaak samengestelde salades, zoals de salade Landaise, Niçoise of salade Café de Paris. Groenten spelen een erg belangrijke rol in de keuken au Château de Savennes.

Als hoofdgerecht wordt vaak lokaal gekocht rundvlees gebruikt of mooi biologisch kalfsvlees van buurman Nicolas. Soms als het verkrijgbaar is op de markt, kabeljauwrug uit de oven met ham uit Ussel. Ook de vermaarde aardappeltaart uit de Auvergne wordt regelmatig geserveerd maar dan zonder de vele hoeveelheden boter en room. Ook voor vegetariërs wordt dagelijks een mooi hoofdgerecht klaargemaakt.

 

Voor het dessert laten we door middel van een proeverij van lokale kazen zien dat de streek veel te bieden heeft. Onbekende maar lekker smakende kazen zoals de geitenkaas van François Lefèbre uit St. Etiënne aux Clos, de Corrézien van Aire de Sully uit Merlines of de Tome de Rochefort of de Bleu de Laqueuille. Allen kazen uit de directe omgeving van Savennes. We zijn erg blij met onze boeren en hun vee.

 

De desserts bestaan vaak uit fruit uit het seizoen, aangevuld met een bolletje huisgemaakt ijs. Ook de melk van buurman Philippe wordt gebruikt om yoghurt van te maken, hangop of crème suisse.